Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Испания Рейсинг готови за по-добър уикенд в Малайзия

Испания Рейсинг готови за по-добър уикенд в Малайзия

47
0
Нараин Картикеян

Екипът на Испания Рейсинг е готов за по-добър уикенд в Малайзия, след като пилотите Нараин Картикеян и Витантонио Лиуци останаха извън 107% в квалификацията на Албърт парк и въобще не стартираха в Австралия.

За последно се състезавах в Малайзия през 2005 г. и получих огромна подкрепа от местните фенове. Множество индийци пътуваха още тогава, за да гледат надпреварата и спомените ми от този старт са фантастични. Колата пък – макар да я карах само няколко обиколки в Австралия – има потенциал, усетих го. Сепанг е сериозно техническо предизвикателство както за болида, така и за пилота. Основната ни цел за уикенда ще е да натрупаме възможно най-много километри, защото само това ще ни позволи да разберем възможно най-добре F111 и да започнем да извличаме потенциала му. Тренирах сериозно у дома в Индия от момента, когато връщането ми във Формула 1 бе обявено. Времето там и в Малайзия е подобно, така че съм уверен по отношение на фитнеса си – заяви индиецът преди предстоящия кръг от Формула 1.

Италианският му колега също има очаквания темпото на новия автомобил на екипа да е значително по-добро на Сепанг.

Гран при на Малайзия се отличава с екстремното време. Спомням си как и развоят на миналогодишната квалификация бе повлиян от дъжда. Според мен Сепанг е добро трасе за F111. Там можем да съберем много информация за автомобила си. Очакванията ни за уикенда са да се справим добре в квалификацията и да финишираме в надпреварата, което би доказало скоростта и издръжливостта на автомобила. Уверен съм и мотивиран за този старт, като смятам, че много неща ще са различни спрямо Австралия – обясни Лиуци.