Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лиуци класира Испания Рейсинг пред Върджин

Лиуци класира Испания Рейсинг пред Върджин

30
0
Витантонио Лиуци

Витантонио Лиуци се класира пред Върджин-а на Тимо Глок на стартовата решетка за Гран при на Турция и потвърди напредъка на тима си Испания Рейсинг. Италианският състезател заяви, че резултатът му е справедлива награда за всички в отбора и фабриката, за цялата им упорита работа по F111.

Нараин Картикеян от своя страна пак бе последен (Камуи Кобаяши въобще не даде време в Q1). Индиецът се оплака от липса на сцепление с втория си комплект гуми.

Във Върджин също се надяваха на по-добро представяне от 20-о и 22-о място. Жером Дамброзио този път бе пред по-опитния си съотборник и бе доволен от себе си, тъй като нямаше регрес в скоростта.

Имах проблем с двигателя в 12-и – 14-и завои, но ще го поправим за утре – коментира от своя страна Глок. – Иначе нещата бяха наред. Поради някаква причина обаче не успях да извлека максимума от колата за разлика от Жером, така че внимателно ще прегледам информацията.

Немският пилот остана без новите под и изпускателна система, тъй като прегряването се оказа сериозен проблем за новите компоненти и системи. И тъй като автомобилът му бе с напълно различен баланс вчера, когато изпитваше новия аеропакет, то оптимизирането на настройките днес не бе лесна задача.