Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Испански тийнейджър получи автограф върху каската на Уебър от Испания

Испански тийнейджър получи автограф върху каската на Уебър от Испания

41
0

Марк Уебър събира все повече последователи и поддръжници напоследък с наистина чудесното си каране и успехи през 2010 г. Австралийският пилот на Ред Бул вече има 4 победи тази година (в Испания, Монако, Великобритания и Унгария) – срещу Дженсън Бътън, Фернандо Алонсо, Себастиан Фетел и Люис Хамилтън с по 2 всеки. Един от най-верните фенове на състезателя обаче се казва Ориол Паскуал, 17-годишен ученик от Барселона, който бе един от хилядите зрители по трибуните на пистата Каталуния за тазгодишната Гран при на Испания. Именно там Марк за първи път този сезон пресече пръв финала и в радостта от победата метна каската си в публиката.

Късметлията се оказа точно Ориол, макар впоследствие да разказа пред испански телевизионен екип, че е спечелил шлема с борба:

– Наложи се да се боря. Един мъж, който не хвана каската, искаше да ми я вземе, докато аз бях паднал. Тогава обаче се намеси баща ми, а хората около нас започнаха да викат, че си е моя!

Испанският тв-канал TV3 не само издири момчето, хванало безценния сувенир, но и занесе шлема на самия Уебър, за да го разпише. Австралиецът в типичния си стил не само не отказа, а сложи подписа си с удоволствие, което окончателно превърна 17-годишното момче в негов заклет привърженик.