Начало Картинг Лора Христова печели срещу Алекс Златанов в клас Mini (неофициално)

Лора Христова печели срещу Алекс Златанов в клас Mini (неофициално)

82
0
2012,Mini,Хасково

Лора Христово печели в крайното класиране на трети кръг от републиканското първенство по картинг клас Mini в Кюстендил. Двамата с Алекс Златанов спечелиха по едно първо и едно второ място в двете гонки. Така с равен брой точки, но с по добра най-бърза обиколка Лора ще се качи на най-високата позиция на почетната стълбица. Как се развиха събитията в двата манша:

Истинско шоу сътвориха участниците в първи манш. Главни действащи лица бяха Лора Христова и Алекс Златанов. На старта Лора успя да излезе втора от първия завой, като се залепи плътно зад водача Христо Пенов. Дамата в българския картинг започна да атакува водача, като в същото време се налагаше да се пази от атаките на следващия я Алекс Златанов.

В четвъртата обиколка Лора успя да изпревари Христо. В опит да си върне първата позиция в следващата обиколка Алекс Златанов успя да го изпревари и започна да атакува водача на колоната Лора Христова. Една обиколка след това Алекс успя да поведе. До края на надпреварата Алекс беше подложен на тотален натиск от страна на Лора. В крайна сметка успя да запази водачеството си и да спечели манша.

ПозицияПилотОтборВреме
1Алекс ЗлатановДелта моторспорт8:39.222
2Лора ХристоваРусе кар моторспортна 0.225
3Христо ПеновКартинг клуб Кюстендилна 3.271
4Николай ПетровРусе кар моторспортна 8.041
5Александър ДимитровДелта картинг спортна 8.154
6Дамян СтайковСенакс рейсинг тимна 8.325
7Александър КоларовТФР моторспортна 8.755
8Петър БончевТФР моторспортна 11.168
9Любомир ГърковХидролифт рейсингна 12.394
10Христо ДимитровТФР моторспортна 17.928
11Петър МалкочевБулавто рейсингна 21.102

 

Вторият манш беше също толкова интересен, колкото първия. След старта Лора Христова успя да изпревари Алекс Златанов, като двамата караха гума до гума в продължение на три завоя. Тя се откъсна от него и запази водачеството си до финала, с което спечели състезанието. Зад тях двамата се водеше оспорвана борба за третото място между Александър Димитров, Николай Петров и Александър Коларов. Александър Димитров се пазеше от атаките на Николай, а Александър Коларов се възползва от ситуацията и успя да мине пред съименика си. По-късно обаче Димитров отново си върна позицията. В крайна сметка тримата завършиха в следния ред: Николай, Александър Димитров, Александър Коларов (3-ти, 4-ти и 5-ти). Христо Пенов, който стартира от трета позиция, се смъкна до девето място след старта, но успя да си проправи път през колоната и завърши шести.