Начало BG спорт Иван Влъчков ще се впусне в ново предизвикателство – 10-и кръг от...

Иван Влъчков ще се впусне в ново предизвикателство – 10-и кръг от Централнo-европейска зона

1508
0
Иван Влъчков

Иван Влъчков ще участва на състезанието Писта Белград, което ще се състои идния уикенд (18-19 септември). След отлагането на Писта София, пилотът на АСК ДАМАСЦЕНА-Казанлък ще премери сили в международното състезание в клас Е1 (автомоили с двигатели от 1601 до 2000 куб.см), което ще е кръг от местния шампионат и 10-и от този на Централнo-Eвропейска зона (CEZ).

Това ще е първо международно състезание за Влъчков от 2018 г. Тогава той караше в сериите GT4 с автомобила Sin Car R1 за екипа на Sofia Car Motorsport на Росен Даскалов, като постигна много добри резултати. За да се подготви за надпреварата, Иван направи тестове с картинга си от клас KZ в Кюстендил миналия уикенд.

Състезанието ще се състои на специално изградено трасе по улиците на сръбската столица, като то е доста бързо и предизвикателно за пилотите. Според регламента в събота ще се проведе 30-минутна тренировка, след което първото състезание с дължина 22 обиколки по дългото 2.3 км трасе. Същото ще се повтори в неделя. Очаква се участие да вземат над 120 пилоти.

Схема на трасето в Белград

„Решихме да запълним календара ми с участие в това престижно международно състезание. Очаква ни изключително силна конкуренция от много бързи пилоти и автомобили, които в моя клас ще са над 20. Важно е да натрупам опит, като трасето ще е ново предизвикателство за мен, заяви Влъчков.

Благодарим на Стоян Стоянов (Етнографски Комплекс Дамасцена) и Николай Мончев за подкрепата, както и на HTI България. Без тях нямаше да мога да участвам. Благодаря на семейството ми, както и на главния механик Ивелин Терзиев-Фичо за неуморната работа.“