Начало BG спорт Отложиха Писта София

Отложиха Писта София

560
0
Константин Маршавелов

Писта София, предвидена за 19 септември, се отлага за неопределено време. Това обявиха официално от Автомобилна федерация на България (АФБ). Състезанието трябваше да бъде 4-и кръг от Националния шампионат на Затворен маршрут. Причината е новите мерки срещу разпространението на COVID-19.

„Въведените нови мерки срещу разпространението на COVID-19 налагат отменянето на автомобилното състезание „Писта София”, предвидено за 19 септември 2021 г.“, се казва в съобщението на АФБ.

„Нова възможна дата за провеждането на едно от най-обичаните автомобилни състезания ще бъде обявена при промяна на епидемиологичната обстановка и мерките, обявени от Министерството на здравеопазването.

Любителите на автомобилния спорт, които желаят да наблюдават на живо други събития от официалния календар на Автомобилната федерация на България, могат да следят интернет страницата и Facebook профила на федерацията за актуална информация за предстоящите състезания.“

„Да отлагаме състезанието за неопределено време. В основната си част подготовката за него беше извършена“, обясни пред RallyXpress генералният секретар на федерацията Калоян Станчев. „Освен това бяха похарчени и близо 8000 лв. за изработването на проекта за временна организация на движението, останалите проекти по провеждането на писта София и допълнителните съоръжения, които да бъдат използвани по време на състезанието.“

Според календара следващата надпревара от шампионата трябва да е на 2-3 октомври – Писта Стара Загора.