Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Избирането на идеални настройки за Нюрбургринг е трудно, казват от Заубер

Избирането на идеални настройки за Нюрбургринг е трудно, казват от Заубер

82
0
Нико Хюлкенберг

Нюрбургринг е трасе, на което е трудно да се направят идеални настройки, заради разнообразната му конфигурация, каза главният инженер на пистата на отбора на Заубер Том Маккълоу. На трасето има както бързи, така и по-бавни, технични завои и екипите трябва да направят компромис между различните секции на пистата.

За Гран при на Германия Пирели ще предостави на отборите гуми софт и медиум.

Нюрбургринг е една от технически най-предизвикателните писти за инженерите и пилотите. Има добра комбинация от бавни, средни и високоскоростни завои. Допълнително предизвикателство са някои секции от трасето, които изискват много компромиси в настройките. Също така има и няколко завоя с обратен наклон и винаги е трудно да се направят идеалните настройки – коментира Том Маккълоу.

Пилотите на Заубер Нико Хюлкенберг и Естебан Гутиерес не са се състезавали с болид от Формула 1 на Нюрбургринг, но познават пистата от надпревари в други серии и имат добри спомени от там.

За Нико това ще е домашно състезание и каза, че очаква с нетърпение да кара пред германската публика.

Познавам Нюрбургринг много добре. От 2005 г. съм карал на няколко състезания от различни категории там и доколкото си спомням съм печелил надпревари там във всяка една серия – коментира германецът. – Нюрбургринг е друга традиционна писта с много промени във височината и добри комбинации, което я прави забавна за каране. Въпреки че това е третият ми сезон, никога не съм се състезавал на Нюрбургринг с кола от Формула 1. Като цяло обаче знам какво да очаквам. Предполагам, че всичко ще е малко по-бързо и може да възприема нещата по-различно. Но познавам пистата добре и очаквам с нетърпение приятния уикенд.

Естебан Гутиерес пък каза, че харесва състезанията, които са едно след друго, въпреки че има по-малко време за анализиране на изминалата Гран при. Той ще прекара дните между надпреварата на Силвърстоун и тази в Германия като си отпочине и тренира, за да е в добра форма на Нюрбургринг.

Имам чудесни спомени от Нюрбургринг – каза мексиканецът. – През 2009 г. се състезавах там за първи път във Формула 3 и завърших на подиума с тогавашните ми съотборници Жул Бианки и Валтери Ботас. Това е традиционна писта, като трасето е част от известната Нордшлайфе и аз много я харесвам. Интересна е за карана с бързите завои, а и времето може да е предизвикателство. Вълнуващо е да отидем в Германия и да почувстваме състезателната атмосфера. Няма какво толкова да се прави около пистата, затова е истинско състезание.