Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кой би си тръгнал от Рейсинг Пойнт, ако дойде Фетел? Изборът е...

Кой би си тръгнал от Рейсинг Пойнт, ако дойде Фетел? Изборът е очевиден, смята Перес

3056
0
Серхио Перес
Серхио Перес; снимка: Рейсинг Пойнт

Очевидно е кой от двамата пилоти на Рейсинг Пойнт ще си тръгне, ако Себастиан Фетел подпише договор с тима от Силвърстоун, смята Серхио Перес. Четирикратният световен шампион заяви по време на уикенда в Унгария, че нищо не е решено и няма нищо подписано. Това обаче не сложи край на приказките относно бъдещето на Фетел.

На Хунгароринг Перес настоятелно обясни, че има договор за догодина. Шефът на Рейсинг Пойнт Отмар Шафнауер също каза, че отборът има контракти за следващия сезон и с двамата си пилоти. Мексиканският състезател обаче не страда от илюзии какво е положението му в екипа, въпреки че неговото участие в процеса, задвижил обявяването на Форс Индия в несъстоятелност и в крайна сметка довел до придобиването на тима от Лорънс Строл, бе ключово.

„Според мен ако се налага някой да си ходи, то изборът е очевиден. Аз съм баща и не бих изритал сина си. Какво друго да кажа?“, заяви Перес

„Много слухове има наоколо. От моя страна нищо не се е променило. Имам договор с отбора. Клаузата за напускане – такива има във всеки контракт. В известна степен е свързана със спонсорство. Но аз работя с всички, които ме подкрепят, за да не се стигне дотам. Не бих казал, че нещата зависят от един-единствен спонсор. По-скоро е цялостен въпрос“, каза още Серхио пред испанския телевизионен канал Мовистар.

Според близки до Фетел немски журналисти пък решението на четирикратния световен шампион дали да се присъедини към отбора, който от догодина ще е Астън Мартин, зависи и от развръзката на подадените от Рено срещу екипа протести. Френският тим оспорва легалността на кутиите за въздух към спирачките. Доста екипи в падока са недоволни от твърде голямата прилика между RP20 и Мерцедес F1 W10 от 2019 г. като цяло. Затова решението, свързано с протестите на Рено, ще е особено важно, тъй като ще повлияе не само на Рейсинг Пойнт, но и на цялата Формула 1.