Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Изборът на заместник на Алонсо не стои на дневен ред, заяви Зак...

Изборът на заместник на Алонсо не стои на дневен ред, заяви Зак Браун

26
0

Изборът на заместник на Фернандо Алонсо за Гран при на Монако не стои на дневен ред. Това заяви изпълнителният директор на Макларън Зак Браун. По думите му в екипа имат различни опции за пилот, който да седне в кокпита за уикенда в Монте Карло – 25-28 май.

Испанецът по същото време ще се състезава в 500-те мили на Индианаполис в САЩ с екипа на Андрети Аутоспорт, със съдействието на Макларън и Хонда. Много възможен вариант е Алонсо да бъде заменен от миналогодишния си съотборник Дженсън Бътън, който тази година е резервен пилот на тима.

„Определянето на заместника на Алонсо не е на дневен ред. Разговорите по въпроса продължават, заяви Браун преди началото на състезателния уикенд за Гран при на Бахрейн. – Имаме няколко опции и ще съобщим кой ще е пилотът, когато сме наясно с избора си.”

Запитан дали тестовете в Бахрейн след състезателния уикенд, който ще бъдат на 18 и 19 април, ще дадат повече яснота около това, кой ще замести Алонсо, Браун отговори: „В крайна сметка това ще е решение на Ерик Булие (състезателния директор на тима). Той още не е тук в Бахрейн. Смятам, че Щофел Вандоорн ще бъде в колата за изпитанията.”

Зак разкри още, че първоначално идеята Алонсо да участва в Инди 500 е изглеждала като шега. Той я е подхвърлил на испанеца в уикенд за Гран при на Австралия, на което Алонсо отговорил с майтап. И това накарало Браун да смята, че няма шанс тя да се осъществи и всичко е приключило.

„Но когато седнахме по-късно през уикенда да говорим с Фернандо, представители на Хонда и Булие, Алонсо каза, че има мечта да спечели 3-те най-популярни състезания в света – Монако, Льо Ман и Инди 500, обясни Браун. – Той каза, че в миналото е искал да се състезава в Льо Ман, а сега би искал да опита на Инди 500 с нас.”

След няколко дни идеята се е избистрила като концепция и в Китай в петък вечер Алонсо, мениджърът му Луис Гарсиа Абад, Браун и Булие са седнали на вечеря, за да обсъдят серозно нещата. И в събота Зак е взел решение идеята да стане реалност, тъй като е добре за него самия, за феновете и за спорта като цяло.