Начало Автомобили Изцяло новата KONA e „Автомобил на годината“ в наградите на списание Auto...

Изцяло новата KONA e „Автомобил на годината“ в наградите на списание Auto Express

2743
0
Изцяло новият Hyundai KONA бе обявен за Автомобил на годината на наградите на списание Auto Express

Изцяло новата KONA на Hyundai празнува значителен успех. Моделът бе коронован за „Автомобил на годината“ на наградите на списание Auto Express. Освен това взе първото място в още две категории: „Малък SUV на годината“ и „Малък фирмен автомобил на годината“.

Наградите бяха раздадени в лондонската консерватория Барбикан по време на церемония, в която Hyundai се оказа големият победител. Впечатляващото представяне на изцяло новата KONA бе подкрепено от допълнително признание за Hyundai TUCSON като SUV на годината и новият Hyundai i10 като Градски автомобил на годината

Auto Express е водещо печатно и онлайн издание за автомобилни новини в Обединеното кралство. Наградите се връчват от опитен екип от автомобилни журналисти, които оценяват всички претенденти след продължителен тестдрайв.

Експертите на Auto Express бяха впечатлени от дългия списък с качества на изцяло новата KONA. Автомобилът е с динамичен дизайн, авангардна технология, просторен интериор и отлично изживяване при шофиране

Характеризира се с изключителния избор, който предоставя както на частни купувачи, така и на тези, които търсят служебна кола – двигател с вътрешно горене (ICE), хибридни електрически (HEV) и изцяло електрически версии (EV).

Това е втори път за последните три години, когато Hyundai грабва приза за Автомобил на годината след победата на IONIQ 5 през 2021 г.

„Гордеем се, че иновативните модели в гамата ни печелят толкова престижни награди през последните години“, коментира президентът на Hyuinda Motor UK Ашли Андрю. „Особено голямо удоволствие, че последното признание е за изцяло новата KONA. Този автомобил е дързък и предоставя изключителен избор с редица варианти на задвижваща система. Той е поредният пример за това как Hyundai може да отговори на желанията на различни типове клиенти.“

В България автомобилът се предлага от Индустриал Комерс Ко, официален дилър на марката в България, и се очаква в дилърската мрежа в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Габрово и Русе до края на месец юли.