Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Издръжливостта ще е решаваща, твърди Доменикали

Издръжливостта ще е решаваща, твърди Доменикали

59
0
Фернандо Алонсо

Първата позиция на Фернандо Алонсо на стартовата решетка празнува екипът на Ферари след квалификацията за Гран при на Сингапур, но радостта не бе съвсем пълна, след като повреда извади Фелипе Маса от битката.

– Ден на определено контрастиращи емоции – обобщи шефът на Скудерията Стефано Доменикали. – Крайно разочаровани сме от техническия проблем на Фелипе, който на практика не взе участие в квалификацията. Състезанието за него ще е много трудно. Същото важи и за Фернандо, въпреки че перспективите при него да различни, тъй като потегля от полпозишън. Той направи изключително представяне, извлече абсолютния максимум от автомобила и намери как да е най-бърз на финала.

Според Доменикали няколко фактора ще определят развитието на надпреварата, а някои от тях са особено трудно предсказуеми:

– Добрият старт ще е особено важен в състезанието. След това трябва да се направят правилните избори, особено като се имат предвид въпросителните относно времето и колата за сигурност. Но преди всичко трябва да помним, че издръжливостта ще е решаваща – допълни той.

Шефът операции на пистата Крис Дайър сподели още, че управлението на гумите и износването им също ще окажат влияние. Поведението на двата типа е по-ясно разграничено, отколкото в последните стартове и това може да доведе до някои различни от обичайните стратегии.