Начало Автомобили Изненадваща поява на Subaru Outback в Ню Йорк

Изненадваща поява на Subaru Outback в Ню Йорк

100
0

Никой не е очаквал да види изцяло новия Outback, когато Subaru свалиха покривалото от новия си модел по време на автомобилното изложение в Ню Йорк. И като изключим приятната изненада, автомобилът впечатлява и със серията си подобрения спрямо своя предшественик.

Разбира се, това не означава, че пренебрегваме дизайна, тъй като той изобщо не е лош. Кроскънтри комбито всъщност действително може да се похвали с подобрен екстериор, притежавайки стръмни предни фарове, както и мощна странична линия. Като цяло обаче моделът не прилича на кросоувър. Така например новият Outback има по-голям клиренс спрямо предходното поколение, но това не си личи от пръв поглед – затова и моделът пак ще трябва да доказва, че заслужава да бъде изборът на фермерите или други подобни работници. Всъщност обаче комбито е доста практично, като предоставя по-просторна каросерия, както и повече място в багажника.

Темата с дребните подобрения е продължена и при двигателната гама, която запазва традиционния 2.5-литров четирицилиндров боксеров двигател с мощност от 168 к.с., но към него има и друг 3.6-литров шестцилиндров двигател с мощност от 252 к.с. (т.нар. 3.6R). Моделът върви базово с петстепенна автоматична трансмисия, но като опция има и шестстепенна ръчна Lineartronic CVT скоростна кутия.

Класифициран като SUW – Sport Utility Wagon – моделът върви серийно със задвижване на четирите колела, а както би трябвало да стане ясно, идва и с подобрен интериор. По стандартите на Subaru това вероятно означава, че моделът бяга от това да бъде предимно семеен автомобил и се опитва да бъде практичен автомобил дори и за различни превози. Остава обаче практичността му да бъде проверена.

Междувременно в Ню Йорк дебют направи и новото комби Legacy. Моделът вече бе забелязван под една или друга форма, но показаното в САЩ доказва, че комбито ще впечатлява с повече пространство, качество и добра возия.