Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Износването на задните гуми ще е ключ за представянето в състезанието

Износването на задните гуми ще е ключ за представянето в състезанието

47
0

С гуми тип софт се проведе решителната борба в квалификацията за Гран при на Испания, спечелена днес от пилотите на Ред Бул. Марк Уебър ще се нареди утре на първа редица на пистата Каталуния, а до него ще е съотборникът му Себастиан Фетел. Темпото им бе убийствено и недостижимо за съперниците, така че мнозина очакват доминацията им да продължи, ако времето остане непроменено.

– Миналата нощ доста валя, а днес и вятърът бе сравнително силен и това са причините, поради които не видяхме значително подобрение на времената за обиколка, както обикновено се случва. Дъждът отми натрупаната гума от повърхността на трасето и това е причината денят да бе такова предизвикателство за отбори и пилоти – сподели шефът на отдела на Бриджстоун за развитие на продуктите за автомобилен спорт Хирохиде Хамашима.

Всички състезатели в топ 10 ще стартират утре със сместа софт и управлението на този тип гуми при огромното количество гориво в болидите ще е наистина трудно.

– В началото пилотите ще трябва да внимават за грейнинг на предна лява, а след това да наблюдават сцеплението на задните гуми. Износването отзад ще е от основно значение за стратегията и разпределението на спиранията в бокса. Интересно ще е да наблюдаваме различните подходи на отборите, тъй като дори днес някои състезатели споделиха, че са усетили сериозно износване при по-силно натискане – допълни Хамашима.