Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Изоставането на Рено в мощността е разочароващо, смята Йос Верстапен

Изоставането на Рено в мощността е разочароващо, смята Йос Верстапен

53
0
Йос Верстапен,Макс Верстапен

Изоставането на двигателя на Рено като мощност в квалификационен режим спрямо лидерите е разочароващо. Това смята бащата на Макс Верстапен – Йос. Синът на холандеца кара за екипа на Ред Бул, който използва агрегатите на френския концерн, брандирани с логото на Tag Heuer.

За поредна година двигателите на Рено изостават от тези на Мерцедес и Ферари, като се смята, че дефицитът в квалификациите е доста по-голям от този в състезанията – около 50 конски сили срещу 25-30 по време на надпреварите. А причината за това е липсата на специален по-висок режим на работа при агрегатите на Рено.

„Мисля, че колата има повече потенциал спрямо това, което видяхме досега, каза Йос пред холандската медия Ziggo Sport. – В състезание тя е невероятна, но в квалификация не е достатъчно бърза. В Рено изглежда не могат да доставят допълнителна мощност за двигателя като Ферари и Мерцедес. И изглежда нямат идея как да се справят с проблема и това е разочароващо.“

Според Верстапен стартовата позиция е от фундаментално значение, тъй като този сезон изпреварванията във Формула 1 били по-трудни отвсякога. Йос коментира и възможността Макс да има нов съотборник в Ред Бул през следващия сезон:

„Знам, че в Ред Бул биха искали да запазят Рикиардо. Той мисли върху този вариант внимателно. Виждаме, че във Ферари Фетел е по-добър от Райконен, а в Мерцедес Хамилтън е по-добър от Ботас. В Ред Бул разликата между пилотите е малка. Виждам това като предимство за Даниел и Макс, защото така те се притискат един друг и постигат по-добри резултати.“