Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Изстудява ли Ред Бул шампанското за титлата? Марко: „Глупости. Дори Ръсел е...

Изстудява ли Ред Бул шампанското за титлата? Марко: „Глупости. Дори Ръсел е само на 41 точки зад Верстапен“

4179
0
Макс Верстапен, Ред Бул
снимка: Ред Бул Контент Пуул

В тима на Ред Бул не се поддават на еуфория след четирите поредни победи на тима – три на Макс Верстапен (в Имола, Маями и Испания) и на Серхио Перес в Монако. В интервю за австрийския вестник Йостеррайх Хелмут Марко бе попитан дали в Милтън Кийнс вече изстудяват шампанското за титлата.

„Глупости“, отговори Марко. „Тъкмо изчислих: има 15 състезания до края на шампионата. Дори [Джордж] Ръсел е само на 41 точки зад Верстапен. Все още всичко е възможно.“

„Тяхната кола (на Мерцедес – б.р.) става все по-бърза с всеки изминал ден. Най-добрите им времена са вече на нашето ниво или са дори по-силни. Определено не можем да ги отпишем. Ако внезапно Мерцедес започне да доминира, то и [Люис] Хамилтън ще се върне (в битката).

Кристиан Хорнер пък каза след надпреварата в Монако, че за Ред Бул нямало значение кой пилот точно ще спечели титлата. Той отбеляза, че Верстапен и Перес заедно трябва да се борят с тима на Ферари

„Двамата ни състезатели трябва да работят заедно. Ферари бе с по-бързата кола в Монако, особено в квалификацията. За състезанието не бе толкова ясно. Но това е много сериозен съперник и е необходимо да се трудим заедно, за да сме сигурни, че и двамата ни пилоти ще са пред тях“, обясни Хорнер.

Междувременно Серхио Перес се извини за състоянието, в което бе на появили се онлайн клипове от празнуването на победата му в Монако. На едното видео мексиканският пилот е в очевидно нетрезво състояние, а на другото – с млада дама, която не е съпругата му Карола.

„Видях клиповете, които циркулират в интернет и поемам отговорността си. Партито излезе извън контрол, но това е всичко. Близките до мен хора ме познават и знаят какъв човек съм. За питащите – със съпругата ми сме по-близки от всякога. Към желаещите да ни наранят – желая ви всичко най-добро. На всички благодаря за любовта и се извинявам на онези, които ме обичат, защото тези клипове не показват какъв човек съм“, каза Перес.