Начало Други Изцяло новият Civic WTCC споделя подиум с Type R Concept в Женева

Изцяло новият Civic WTCC споделя подиум с Type R Concept в Женева

25
0

Втора голяма премиера направи Honda на автосалона в Женева – изцяло новият състезателен Civic WTCC за сезон 2014. Той бе изложен заедно с новия Civic Type R, който имаше световна премиера.

Показването на състезателната кола на Castrol Honda World Touring Car Team заедно с концепцията Type R отразява най-ярко философията на Honda – Race to Road, която се базира на изследванията и резултатите от мащабната програма на Honda в моторните спортове, като я свързва с клиентите на марката. Миналата година, в първия пълен сезон на участие в световния шампионат за туристически автомобили на FIA, отборът Castrol Honda World Touring Car спечели три победи с Габриеле Таркини и Тиаго Монтейро. В същия сезон Honda спечели титлата на производителите. За 2014 г. заводската кола на Honda напълно отговаря на последните правила на FIA за WTCC и има спортен и динамичен нов дизайн. Новата кола е с изцяло променена цветова схема, която бе показана за първи път на изложението в Женева. Схемата отбелязва свързването на корпоративните цветове на Honda, основния спонсор Castrol и втория спонсор Brose Group. 

Доналд Смит, мениджър по глобалното спонсорство на Castrol коментира новия Civic WTCC:  Щастливи сме да разширим партньорството ни с Honda, след първия успешен сезон във FIA WTCC с Габриеле Таркини и Тиаго Монтейро. За нас е нещо специално да вървим заедно – две марки с такава богата и успешни състезателна история. Новата цветова схема изглежда абсолютно фантастично с Castrol и Honda, защото отново споделяме червеното и бялото!

Томас Спанглър, президент на Brose Asia каза: За Brose е наистина удоволствие да продължи подкрепата си не само на Honda, но и на Тиаго Монтейро, с който имаме дългосрочни отношения. Представянето на отбора миналата година надмина всички наши очаквания и сега с нетърпение очакваме новия сезон да започне. Сигурни сме, че това ще бъде още една запомняща се година и сме много горди да подкрепим отбора, който се гради на успехите през 2013 г.

Honda R&D и J.A.S. Motorsport работиха заедно за развитието на изцяло новия Civic WTCC за тазгодишния шампионат. Отборът ще има две заводски коли Civic WTCC 2014, които ще се карат от Таркини и Монтейро за J.A.S Motorsport, а също и два частни автомобила – Zengo Motorpsort с унгареца Норберт Михелиц и Proteam с пилот Мехди Бенани от Мароко. Mugen също ще осигури допълнителна подкрепа на участието на екипа на Civic.