Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Извадих малко късмет, но това не ме кара да се чувствам зле,...

Извадих малко късмет, но това не ме кара да се чувствам зле, заяви Магнусен

884
0
Кевин Магнусен, Хаас
Кевин Магнусен; снимка: Хаас

Кевин Магнусен и тимът на Хаас се радваха в края на квалификацията за Гран при на Маями повече на четвъртото място на датчанина, отколкото Серхио Перес на полпозишъна си. Пилотът запази позицията си, след като стюардите на надпреварата разгледаха инцидент, при който Люис Хамилтън (Мерцедес) връхлетя върху него по време на сесията и едва не се стигна до удар. Англичанинът докосна стена в опита си да не се блъсне в Хаас-а. При изслушването и двамата пилоти са се съгласили, че Магнусен не е попречил умишлено на Хамилтън. Разследването приключи без последствия за Кевин.

„И двамата с Люис бяхме в бавна обиколка. Аз исках да започна нов бърз тур. Той отиваше към питовете и не разбрах точно какво стана. Мисля, че може би малко бързаше, за да има време за втора серия. Затова скоростта му бе малко по-висока“, обясни Магнусен.

„В крайна сметка сме четвърти и усещането е чудесно. Това е важно състезание за нас. Домашен старт за отбора е. Всичките ни големи спонсори са тук. Надяваме се и състезанието да се получи добре“, продължи датчанинът.

„Извадих малко късмет, но това не ме кара да се чувствам зле. Според мен този уикенд постоянно вървим силно. Не просто като времена в отделните сесии, а като цялостно усещане в колата“, каза още Магнусен

„Автомобилът работи чудесно от момента, в който стъпи на пистата. Почти не сме го пипали и не сме променяли настройки, базовите си бяха съвсем достатъчни. Имаме новости, които проработиха (включително нов под – б.р.). Така че, да, четвъртото място е страхотно постижение. Надявам се да вземем и точки в крайна сметка. Новият под изглежда наистина помага. Болидът ни изглежда работи малко по-добре тук в сравнение с други трасета, което в комбинация с късмета наистина помогна“, допълни Кевин.

Магнусен коментира прогнозата, че дъжд и буря може да повлияе на състезанието. Той каза, че би приветствал подобно развитие на нещата.

„Разбира се, когато стартираш толкова напред, не ти се иска да вали. Аз обаче не си мисля, че сме четвърти по бързина. Но пак може да е интересно ако вали“, добави датският пилот.

Съотборникът му Нико Хюлкенберг остана 12-ти в квалификацията. Той също каза, че управлението на колата е добро.

„Определено трябваше да сме в топ 10, но за съжаление при последното си излизане попаднах в трафик в загряващата обиколка. Наистина съжалявам, защото колата имаше по-сериозен потенциал“, коментира Хюлкенберг.

Шефът на тима на Хаас Гюнтер Щайнер допълни, че не е лошо в част от тима му да съжаляват, че са изпуснали Q3.