Начало Автомобили Jaguar F-PACE стана „Кола на годината на дамите” за 2016 г.

Jaguar F-PACE стана „Кола на годината на дамите” за 2016 г.

65
0

Jaguar F-PACE стана „Кола на годината на дамите” за 2016 г. Автомобилът победи и в категорията SUV/кросоувър на годината в конкурса. Резултатите бяха оповестени по време на международния автомобилен салон в Лос Анжелис.

Jaguar F-PACE бе представен през април и от тогава получи признанието и на критици, и на потребители.

„Призовете в конкурса на дамите са страхотно постижение и пореден важен момент от продължаващата успешна история на Jaguar F-PACE”, заяви шефът на отдела за глобални връзки с обществеността в Jaguar Land Rover Фиона Паргетър. „Комбинацията от красив дизайн, ежедневна функционалност и безпрецедентно пътно поведение отличават Jaguar F-PACE от конкуренцията и привличат нови клиенти към марката Jaguar в световен мащаб.”

SUV-ът Jaguar F-PACE е конструиран от инженерите в Jaguar, които са използвали целия натрупан от марката опит, за да създадат автомобил с максимално разностранен характер и ненадмината динамика. В колата без проблеми могат да се разположат петима възрастни, а багажникът предлага 650 литра пространство.

„Гордеем се наистина много с тази награда, тъй като за дамите е мислено от първия ден, в който този автомобил се конструира”, коментира Анна Галахър, старши мениджър в Jaguar. „Създадохме кола, която да пасва на всякакви стилове на живот. Екипите ни работиха по характеристики, допадащи както на мъжете, така и на жените, за да имат на разположение най-силния микс от представяне, дизайн и практичност.”

В тазгодишния конкурс „Кола на годината” за жени бяха номинирани 294 автомобила. След пресяване по шест основни фактора списъкът бе сведен до 32 модела, от които бяха избрани победителите в отделните категории, както и носителят на големия приз.