Начало MotoGP News Йохан Зарко на върха след първите две свободни тренировки във Франция

Йохан Зарко на върха след първите две свободни тренировки във Франция

403
0
Йохан Зарко
Йохан Зарко, снимка Прамак

Йохан Зарко даде най-добро време след първите две свободни тренировки за Гран при на Франция в MotoGP. На пистата Льо Ман френският пилот на Прамак Дукати записа 1:31.747. Втори на 95 хилядни завърши неговия сънародник Фабио Куартараро с Ямаха, а третото място остана за неговия съотборник Маверик Винялес, 0.389 от обиколката на Зарко.

Mалко преди старта на първата сесия стана ясно, че Гран при на Финландия отново е отменено и ще бъде заменено от второ състезание на австрийската писта Ред Бул Ринг в началото на август.


Условията в първата тренировка не бяха много добри. На трасето бе валял дъжд и много от състезателите допускаха грешки. Най-доброто време записа Джак Милър, който изпревари с около секунда и половина Зарко. Трети остана световният шампион Жоан Мир, следван от пилотите на Хонда Пол Еспаргаро и Марк Маркес. Топ 10 допълниха Лоренцо Савадори (Априлия), Франческо Баная (Дукати), Мигел Оливейра с КТМ, Алекс Ринс със Сузуки и Алейш Еспаргаро с втория мотор на Априлия. Катастрофи претърпяха Алекс Маркес и Маверик Винялес.

Втората свободна тренировка също бе изпълнена с много падания. Условията на пистата бяха по-добри, но въпреки това катастрофите се увеличиха. В началаната фаза на сесията най-доброто време бе за Куартараро.

След това Алейш Еспаргаро падна два пъти на трасето. Инцидент претърпя и Франческо Баная.

10 минути преди финала на тренировъчната сесия Куартараро продължи да бъде лидер, въпреки че и той загуби контрола на своя мотоциклет и катастрофира. В последните секунди Зарко атакува времето на Фабио и излезе начело с 1:31.747. Трети финишира Маверик Винялес. На втора редица се класираха Пол Еспаргаро, Франко Морбидели (Ямаха SRT) и Мигел Оливейра. Топ 10 бе допълнен от Джак Милър (Дукати), Марк Маркес, съотборникът на Морбидели Валентино Роси и Такааки Накагами.