Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Джон Буут стана състезателен директор в Торо Росо

Джон Буут стана състезателен директор в Торо Росо

38
0

Бившият шеф на екипа на Мейнър във Ф1 – Джон Буут, ще се върне в спорта като състезателен директор в екипа на Торо Росо. През миналата година Буут заедно със спортния директор Греъм Лоудън напуснаха тима, след като бяха част от него от влизането му в Гран при през 2010 г. Буут става част от тима от Фаенца с незабавен ефект и ще поеме отговорностите си още от уикенда за Гран при на Русия.

„Голяма чест е да се присъединя към такъв утвърден и конкурентен отбор като Торо Росо, заяви Буут. – Това е отбор, който постигна толкова много за относително кратък период от време. Гледам напред към започването на работата ми с Франц Тост (спортният шеф на отбора) и целия тим този уикенд в Сочи.”

„Познаваме Джон от много години и съм много доволен да го посрещна в тима, заяви от своя страна Тост. – Формула 1 става още по-комплексна с последните промени по гумите, настройките на колите, радио комуникацията и т.н. Да имаш конкурентна кола и талантливи пилоти, каквито ние имаме, само по себе си не е достатъчно. С неговия огромен опит съм сигурен, че ще ни помогне да подобрим тима и да станем още по ефективна сила по време на състезателния уикенд.”