Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Джонатан Палмър поема контрола над Донинтън парк

Джонатан Палмър поема контрола над Донинтън парк

87
0

Джонатан Палмър, който е баща на сегашния пилот на Рено Джолион Палмър, е поел контрола над пистата Донингтън парк. Неговата компания Motor Sport Vision е наела под наем трасето за срок от 21 години. Палмър вече управлява други популярни британски писти, сред които са Брандс Хеч, Ултън парк, Снетертън и Калдуел парк.

„Като много писти във Великобритания, Донингтън преживя турболентни времена през последните 10 години. Благодарение на Кевин Уиткрофт и неговия тим пораженията, нанесени от предишните собственици, бяха поправени, заяви Палмър. – Донингтън е добра британска писта, която заслужава бъдещи инвестиции, енергия и експертиза, за да стане тя наистина изключителна. И Motor Sport Vision ще осигури това. Планираме страхотна нова ера за Донингтън с някои вълнуващи нови събития.”

Донингтън е приемала домакинството на едно състезание във Формула 1 досега през 1993 г. за Гран при на Европа. В края на предното десетилетие се работеше сериозно по идеята пистата да замени Силвърстоун като домакин на Британската Гран при. Но заради липса на достатъчно финансирана тя пропадна и състезанието продължи да се провежда на Силвърстоун.

Заради покачващите се разходи около приемането на надпреварата обаче организаторите на Силвърстоун заявиха, че обмислят да прекратят предсрочно договора си за домакинство и да спрат да провеждат състезанието след 2019 г.  Управляващият директор на Донингтън Кристофър Тейт заяви наскоро, че екипът му няма никакво намерение да замества Силвърстоун като домакин на Гран при на Великобритания