Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Йоонг е особено разочарован от решението на Петронас

Йоонг е особено разочарован от решението на Петронас

34
0

Бившият пилот в Гран при – Алекс Йоонг, е останал изключително разочарован, след като стана ясно, че компанията Петронас става спонсор на отбора на Мерцедес-Бенц. Само преди седмица малайзийският гигант обяви, че не смята да спонсорира нито един от отборите във Ф1 догодина, но ето че днес стана ясно, че Петронас ще е един от основните спонсори на новия отбор Мерцедес GP. Tова от своя страна нямаше как да не предизвика изключително негативни чувства както у Йоонг, така и във всички, свързани с тима на Лотус във Ф1.

Петронас предизвикаха истински шок в света на Ф1, тъй като освен че заявиха, че не смятат да вливат спонсорски пари в спорта през 2010-та, те също така имаха дългогодишна връзка с тима на Заубер, датираща още от 1997-ма година. Също така всички специалисти смятаха, че ако Петронас напуснат Заубер, то ще е за да се присъединят към новия отбор на Лотус, част от който е и Алекс Йоонг, тъй като собствениците на тима идват от Малайзия. А точно малайзийското правителство е собственик на петролната компания.

„Петронас подписаха с Мерцедес GP. Нямам думи. Мерцедес е добър отбор, няма съмнение в това, но това, което прави Лотус, е изключително новаторско и смело. Срамота е, че Петронас не виждат това“, написа бившият пилот на Минарди в страницата си в Туитър.