Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Йос Верстапен: Беше ми приятно да видя как Макс затваря с обиколка Хамилтън

Йос Верстапен: Беше ми приятно да видя как Макс затваря с обиколка Хамилтън

3312
0
Йос и Макс Верстапен
Йос и Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Йос Верстапен призна, че се е наслаждавал да види как синът му Макс Верстапен затваря с обиколка Люис Хамилтън в Гран при на Емилия Романя миналата неделя.

Верстапен и Ред Бул бяха в собствена лига на пистата Имола. Точно там нидерландецът и неговият отбор възродиха амбициите си за шампионската титла с почти перфектно майсторско представяне.

Макар че Джордж Ръсел ограничи щетите в лагера на Мерцедес, след като завърши четвърти, Хамилтън се представи изключително слаби. Седемкратният световен шампион завърши надпреварата едва на 13-то място и изпита огорчение, че бе изпреварен с обиколка от Верстапен. Състезателят на Ред Бул е бившия му основен съперник и действащ световен шампион във Формула 1.

„Беше ми приятно да видя как Макс затваря с обиколка Хамилтън, след всички неща, които се случиха миналата година, написа Верстапен-старши на официалния сайт на своя син.

Хамилтън имаше наистина трудни моменти, докато съотборникът му Джордж Ръсел изглеждаше по-балансиран. Не се случва често да затваряш с обиколка болид на Мерцедес.“

Съветникът на Ред Бул д-р Хелмут Марко наля още масло в огъня, след като заяви, че Хамилтън е трябвало да се оттегли след финала на сезон 2021.

В същото време шефът на тима Кристиан Хорнер заяви, че този момент едва ли е бил толкова значим.

Шефът на Мерцедес Тото Волф предположи, че изпреварването с обиколка на Верстапен срещу Хамилтън най-вероятно ще влезе в следващия сезон на Drive to Survive. Според него за този момент трябва да бъде обвиняван повече той, отколкото състезателите на немския тим.

Сцена в Нетфликс, нали?“ каза той. „В края на краищата, като човек, който отговаря за този отбор, аз също трябва да получа отговорността за слабото ни представяне. В крайна сметка това отговарям това е част от моите отговорности.“

Спечелихме осем поредни световни шампионски титли, но тази година бяхме изключително зле при излизането си от бокса. Постоянно ни записват и записват. Това е начинът им на работа“, завърши Тото Волф.