Начало Избрани Maрко: Може би Хамилтън просто трябваше да се оттегли

Maрко: Може би Хамилтън просто трябваше да се оттегли

5815
0
Люис Хамилтън, Мерцедес
Люис Хамилтън, снимка Мерцедес

Ръководителите на Ред Бул д-р Хелмут Марко и Кристиан Хорнер  изразиха своето мнение за трудния уикенд на Люис Хамилтън на пистата Имола. Пилотът на Мерцедес имаше изключително тежка надпревара на италианското трасе. След като не спечели много позиции в спринта, Хамилтън остана заклещен зад Пиер Гасли след спиранията в бокса. По този начин той остана едва 14-ти, което бе далеч от зоната на точките. Също така британецът бе затворен с обиколка от победителя Макс Верстапен. Нидерландецът бе основния съперник на седемкратния световен шампион през сезон 2021.

Съветникът на Ред Бул Хелмут Марко отдели малко време, за да добави още масло в огъня, след като Хамилтън преживя изключително болезнена Гран при на Емилия Романя.

Британецът се изправи срещу Верстапен по време на кампанията през 2021 г. в опит да спечели рекордна осма титла във Формула 1.

След като пропусна да спечели короната при добре документирани и спорни обстоятелства на финала в Абу Даби, Хамилтън се оттегли от общественото внимание и бе много мълчалив в социалните медии. Това предизвика спекулации, според които той е можел да се откаже от спорта.

В крайна сметка Хамилтън се завърна, за да започне новия сезон, в който влязоха в сила новите технически правила на F1. Д-р Марко не можа да устои на една дръзка закачка с британеца след представянето му в Имола.

Искам да кажа, че той беше заобиколен от нас. Може би Хамилтън просто трябваше да се оттегли“, заяви Марко заяви пред Sky Sports News.

Хорнер също изрази своето мнение относно тежкия състезателен уикенд на Хамилтън

Шефът на Ред Бул коментира случилото се с пилота на Мерцедес пред различни медии.

Очевидно е, че той имаше ужасен уикенд, но все пак е осемкратен световен шампион, каза Хорнер, преди да се поправи и да кажеседемкратен, след като каза, че е  „забравил“ за титлата, спечелена от Нико Розберг.

Той не е забравил как да кара в последните четири състезания. В някакъв момент Мерцедес ще решат проблемите си и той отново ще стане фактор. Не се съмнявам в това.“

Но очевидно младите момчета се справят чудесно.“