Начало Формула 1 Йос Верстапен доволен, че Макс сключи нов договор преди пандемията

Йос Верстапен доволен, че Макс сключи нов договор преди пандемията

803
0

Йос Верстапен е доволен, че синът му Макс сключи нов договор с Ред Бул преди избухването на пандемията от COVID-19. Бившият пилот от Формула 1 също така е убеден, че през 2020 г. ще има Гран при състезания.

„Радвам се, че въпросът с договора на Макс бе разрешен преди началото на епидемията”, сподели Йос Верстапен

„В настоящия момент дискусиите биха били сложни, има толкова много странични фактори. Доволни сме от работата с Ред Бул и смятам, че тази година ще сме по-близо до съперниците.”

„Състезания тази година задължително ще има. Убеден съм в това. Не мога да си представя да няма надпревари. В противен случай много отбори ще се откажат, хора ще останат без работа. Да, разбира се, здравето е най-важно, но затворена за дълго време икономика също не е изход. Трябва да се ръководим от здравия разум.”

От Ред Бул пък представиха специален промоционален филм за Гран при на Нидерландия и пистата Зандвоорт

Легендарното трасе се завърна в календара на Формула 1 след 35-годишно отсъствие, но пандемията осуети състезанието там. По-рано тази година Макс Верстапен и съотборникът му Алекс Албон снимаха клипа на трасето, което очакваше да посрещне хиляди фенове на нидерландския състезател. В събитието участва и световният MXGP шампион за 2018 г. Джефри Хърлингс.

„Според мен е страхотно да покажем нещо на феновете, след като не можем да се състезаваме”, каза Верстапен. „Прекрасно е да демонстрираме толкова много от Нидерландия. По принцип хората виждат F1 болидите само на писта, но ние направихме и някои луди неща на сняг и на плажа.”

„Нямаме търпение да се състезаваме отново, когато ще е безопасно. Очаквахме нетърпеливо надпреварата на Зандвоорт. Надяваме се да отидем там по-късно тази година или когато е възможно.”

„Снимахме през януари и беше страхотно забавление”, добави Албон. „Според мен филмът се получи страхотен и се надявам да се хареса на всички.”