Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен удължи договора си с Ред Бул до 2023 г.

Верстапен удължи договора си с Ред Бул до 2023 г.

2040
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен удължи официално договора си с Ред Бул с 3 години. Така холандецът ще остане в тима на Дитрих Матешиц поне до края на 2023 г. Досегашният контракт на холандеца беше до края на тази година.

Имаше сериозни спекулации, че Макс може да напусне след края на този сезон и да отиде в Мерцедес на мястото на Люис Хамилтън. Това обаче няма да се случи. Наскоро своя контракт с Ферари до 2024 г. удължи Шарл Льоклер.

„Много съм щастлив да удължа договора си с тима, каза Верстапен. – В Ред Бул вярват в мен и ми дадоха възможност да започна във Формула 1. За това аз винаги съм бил много благодарен. През годините аз израснах и ставах все по-близък с тима.

Наистина е много забавно да работиш с такава страхотна група от хора. Прогресът, който направи Хонда за последните 12 месеца ми дава още повече мотивация и вяра, че заедно можем да побеждаваме. Искам да печеля с Ред Бул и целта е да се борим за титлата заедно.“

Спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер добави: „Това е фантастична новина. Макс доказа какъв коз е той за тима ни. Той наистина вярва в партньорството на Ред Бул с Хонда. Много сме доволни да удължим договора си с него.“