Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Йос Верстапен: Необходимо е в Ред Бул да има мир, но положението...

Йос Верстапен: Необходимо е в Ред Бул да има мир, но положението не е добро

2675
0
Макс Верстапен, Йос Верстапен
Макс и Йос Верстапен; снимка: Майкъл Потс

В тима на Ред Бул е необходимо да има мир и всички да се съсредоточат отново върху състезанията от световния шампионат на Формула 1, заяви Йос Верстапен. Бившият F1 пилот и баща на звездата на отбора от Милтън Кийнс Макс Верстапен предизвика буря от реакции с предишното си изявление относно скандалите около шефа на екипа Кристиан Хорнер. Тогава той почти в прав текст поиска оставката на 50-годишния английски мениджър. След това имаше завоалирани заплахи, че може да лобира за напускане на сина от тима. Сега Йос Верстапен каза, че е нужно спокойствието да се върне в Ред Бул. Той обаче не е оптимист, че това ще се случи скоро.

„За хората отвън със сигурност е сложно да следят всичко. Според мен е необходимо в отбора да има мир. Но като се имат предвид обстоятелствата, мисля, че тази история ще продължи още известно време. Любопитен съм (какво ще стане), но това не помага на процеса като цяло“, заяви Йос Верстапен след участието си в рали Ардени миналия уикенд

„Със сигурност има някаква борба за власт. Ще видим какво ще стане. Не мога да говоря много за това. Надявам се мирът да се завърне скоро и да започнат да се концентрират върху надпреварите, защото в крайна сметка всичко опира до това. Но положението не е добро.“

„Не знам какво би трябвало да се случи. Най-важното нещо за нас е Макс да продължи да печели, което той и прави.“

„Колата е много добра. Между инженерите и Макс няма проблеми, не се случва нищо неприятно, което е чудесно. Макс знае също така как да се изолира, но му задават много въпроси за ставащото в екипа и на него това не му харесва. И това обаче е част от работата – другата страна на Формула 1“, каза още Йос Верстапен.

Бащата на Макс Верстапен бе на пистата през първия състезателен уикенд за сезон 2024 в Бахрейн. След това направи експлозивното си изявление за Хорнер, че го играе жертва, докато всъщност е източник на проблемите за Ред Бул. Отсъства от Джеда в Саудитска Арабия. В английския вестник „Таймс“ имаше информация, че ще е в Австралия. Засега това не е потвърдено.