Начало Избрани Йост Капито: Албон надмина моите очаквания

Йост Капито: Албон надмина моите очаквания

1704
0
Алекс Албон
Алекс Албон, снимка: Уилямс

Главният изпълнителен директор на Уилямс е впечатлен от работата и отношението на Алекс Албон към отбора. Германецът заяви, че англо-тайландският пилот е надминал неговите очаквания.

Албон се завръща в битката през този сезон след като прекара една година настрани. През това време той беше резервен пилот и работеше на симулатора на Ред Бул. Освен това караше автомобил на Ферари в DTM. 

Кариерата на 25-годишния пилот беше във възход допреди сезон 2020. За съжаление неспособността му да се доближи до постиженията на съотборника си Макс Верстапен принудиха Ред Бул да го замени със Серхио Перес.

За щастие безспорният талант на Албон не остана пропилян. Тимът на Уилямс го избра да заеме освободеното място от Джордж Ръсел. Там той ще си партнира със своя бивш съотборник във Формула 2 и приятел Николас Латифи. 

Въпреки че пилотите на Уилямс не попаднаха сред десетте най-бързи в края на първия етап от предсезонните тестове в Барселона, Албон записа четвъртия най-добър резултат в класацията за най-голям брой изминати километри. Бившият пилот на Торо Росо и Ред Бул направи 207 обиколки на пистата Каталуния.

Солидното представяне и надеждността предоставиха на Уилямс добра възможност да оцени новия си състезател.

Той дава много ценна информация и е много добър в оценяването на автомобила, каза Капито.

Също така е спокоен, има добро усещане за автомобила и се сработва добре с инженерите и екипа. Смятам, че притежава точния баланс между това да бъде мил човек, но след това да намери необходимата агресивност в автомобила и да натиска до край“

„Албон надмина моите очаквания. Не очаквах да се впише толкова добре в отбора. Определено е голям боец.“

За разлика от Ред Бул, атмосферата в Уилямс не е толкова напрегната. Това трябва да позволи на Албон да се развива. Въпреки ранното начало на годината, състезателят от тайландски произход се зарадва от положителните коментари на Капито.

„Йост е страхотен човек. пред камерите и извън тях, каза Албон относно новия си шеф.

„Имаме нова инвестиция от Дорилтън Кепитъл. Те също са много, много мотивирани и позитивни хора. Това е чудесна комбинация. Имам чувството, че разполагам с рецепта за страхотен сезон и страхотно бъдеще в Уилямс.“

Албон оцени положително първата седмица от тестовете на Уилямс в Испания и я определи като доста добра. Освен това заяви, че новият FW44  предлагаздрава основа за останалата част от сезона.

Няма нищо, което да се откроява особено. Това винаги е добър знак. Освен това според новите правила всички останали пилоти и отбори започват от нулата. Все още не съм напълно готов, но бавно започвам да свиквам. С всяка обиколка се чувствам все по-добре.“

Албон обещава да стане лидер на Уилямс и да развие новия болидпо най-добрия възможен начин. За това той казва, че ще се възползва от това, което е научил по време на едногодишния си престой настрани през 2021 г.

Разполагах с цял един сезон, за да узрея. Годината беше кратка, но имах възможност да се запитам и да видя какво мога да направя по-добре. Научих как да се справям по-добре сам. Така искам да подхождам и към тази година.“, завърши Алекс Албон.