Начало Автомобили Как таксиметрова компания в Англия спести над 79 000 евро чрез използване...

Как таксиметрова компания в Англия спести над 79 000 евро чрез използване на ел. коли

22
0

Бъдещето на автомобилната индустрия е в развитието на хибридно и чисто електрическо задвижване, алтернативните горива – изброяването може да продължи. Посоката на работа е видима при всички големи концерни. Нищо друго обаче не е в състояние да убеди хората, колкото един ефектен пример. Затова и Nissan демонстрира как електрически автомобил помогна на почти 30-годишна таксиметрова компания от Югозападна Англия да спести над 79 000 евро за година.

Преди малко повече от 18 месеца фирма от Сейнт Остел купува първия си Nissan LEAF, за да провери как електрическият модел ще се справи с натоварването на едно такси. Спестяванията са толкова сериозни, че скоро компанията взима още пет LEAF, както и първия си Nissan e-NV200 Combi.

C&C Taxis е член на иновативната програма Nissan e4Business, която помага на малки и средни предприятия в Европа да оптимизират потенциала си при възможно най-ниски разходи. Фирмата е инсталирала две станции за бързо зареждане в града, където е основната част от бизнеса й. По този начин шофьорите увеличават максимално възможностите си за пробег.

На станциите батерията се зарежда от 0% до 80% само за 30 минути. Благодарение на тях един Nissan LEAF на компанията е изминал над 123 000 км в рамките на година.

„C&C Taxis доказа още веднъж, че електрическите модели на Nissan работят много добре като таксита, при това с огромни спестявания, като същевременно качеството на въздуха се подобрява. Колите на компанията изминават до 240 километра дневно без каквито и да са проблеми с издръжливостта”, коментира директорът на департамент „Електрически автомобили” в Nissan Жан-Пиер Диернас.

В самата фирма са изчислили, че с всеки нов LEAF или e-NV200 пестят 11 374 евро на година само от гориво. „Първоначалният ни опит с LEAF бе толкова добър, че шофьорите ни нямаха търпение да карат e-NV200”, посочва мениджърът Марк Ричардс. „Всички са наистина щастливи да управляват 100% електрически автомобили. Самите шофьори ни обясниха, че 10-часова смяна с EV кола или e-NV200 е много по-малко изморителна, след като преди работеха с дизелови коли. Хората често казват, че електрическите модели са само за града, но ние се намираме в един от най-красивите провинциални краища на Англия – няма големи градове или дори магистрали, а точно този тип коли се оказа идеален за нас. Фирмата е семейна и това не е проект, предназначен за нечия реклама. Това е програма, чрез която пестим средства и получаваме допълнителна работа.”