Начало Рали Калин Бенчев: Преследваме удоволствие за нас и публиката

Калин Бенчев: Преследваме удоволствие за нас и публиката

317
0
Калин Бенчев

Калин Бенчев и Александър Спиров (Subaru Impeza, STI.bg) са лидери в класирането на група Е1 в българския рали шампионат с две победи в първите два старта – рали „Твърдица” и рали „Сливен”.

Бенчев обаче, който има две титли в пистовия ни шампионат и заедно със Спиров спечели първата титла в историята на рали спринта у нас, заяви, че в средата на сезона не мисли за титлата и победите.

„Колкото и да е къс нашият рали сезон, все още сме в средата му, минали са едва две състезания”, заяви Калин преди старта на 49-ото издание на рали „Стари столици”. „Затова и амбициите ни са свързани с представянето ни старт за старт. Естествено, амбициите ни в Шумен са свързани с победата в нашата група, както и колкото се може по-напред в генералното класиране, за да видим къде сме спрямо автомобилите с хомологация.”

„Все още развиваме новия ни автомобил за група Е1, като за състезанието в Шумен новата ни турбина не дойде, това е рискът да има ралита през август и ще имаме дефицит на мощност спрямо това, което желаехме. Но важното е да нямаме технически проблеми и да радваме феновете по отсечките.”

Организаторите на рали „Стари столици” получиха 31 заявки за участие, като 12 от тях са на екипажи, състезаващи се в група Е1.