Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Компанията-организатор на Гран при на Русия подаде заявление за банкрут

Компанията-организатор на Гран при на Русия подаде заявление за банкрут

54
0

Компанията „Формула Сочи”, която бе създадена с цел организиране на Гран при на Русия, подаде заявление за банкрут в администрацията на Краснодарска област, съобщи РИА Новости.

Това става ясно от картотеката за арбитражни дела и се случва два месеца след провеждането на първата надпревара в Олимпийския парк в Сочи. Компанията принадлежи изцяло на област Краснодар посредством отдела за имуществени дела.

В документите е отбелязано, че заявлението за банкрут е постъпило в арбитража миналия петък. За момента то е само регистрирано и още не е постъпило в съда, обясни представител на правните органи. Не са разкрити задълженията на компанията, както и кой е ищецът (или ищците).

Това не е първата среща на „Формула Сочи” с руската правна система. Все още върви делото (чието разглеждане ще бъде подновено на 23 декември) по обвинение за неправомерно изразходване на средства в ущърб на обществото срещу двама бивши генерални директори на компанията – Александър Богданов и Сергей Бондаренко – и бившия управляващ директор Алексей Белоусов. Искът по делото възлиза на 2,5 милиона рубли.

Първата в историята Гран при на Русия се състоя през октомври. Пистата бе построена в Олимпийския парк в Сочи. На състезанието дойде лично президентът на Русия Владимир Путин, което за пореден път доведе до въпроса дали и доколко спортът и политиката са свързани и дали Формула 1 трябва да бъде използвана за смекчаване на възприятията към редица авторитарни режими.