Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кристиян Хорнер хвали Данил Квят

Кристиян Хорнер хвали Данил Квят

13
0

Отборният шеф на Ред Бул Кристиян Хорнер похвали пилота си Данил Квят и заяви, че се „развива много приятно“ в последно време.

Съпругът на Гери Халиуел сподели: „Той прави все по-голям и по-голям прогрес от състезанието в Монако насам, заслужи си първия подиум и мисля, че това, ще му върне увереността.“

Квят, който миналия сезон се състезаваше за отбора на Торо Росо, а в настоящия сезон е в Ред Бул, прави все по-добри състезания. Статистиката също сочи така. В началото на този сезон той получи две повреди по време на състезание и не успя да запише точки, но от надреварата в Монако, той показва все по-добри резултати, стигайки до най-доброто му класиране в кариерата до този момент, където завърши на второ място в надпреварата в Унгария.

Квят губи с 4-6 спрямо Даниел Рикиардо в битката по време на квалификация, но е на 6 точки в генералното класиране от своя съотборник и това ни обещава вътрешна битка до края на сезона.

В състезанията, битката между двамата съотборници също е на кантар и е 5-5 и това придава допълнителена въпросителна относно това кой ще завърши пред другия в края на сезона. 

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter