Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Калтенборн: Идеята на новите собственици е да комерсиализират технологиите и ноу-хауто ни

Калтенборн: Идеята на новите собственици е да комерсиализират технологиите и ноу-хауто ни

47
0

Новите собственици на Заубер от Longbow Finance са привлечени от потенциала на швейцарския тим извън Формула 1, сподели шефът на екипа Мониша Калтенборн. Според нея от компанията дори вече намеквали за участие и в други шампионати.

„Ясното им намерение е да стабилизират тима, а след това – да подсилят и разширят инженерните дейности. Идеята е да се комерсиализират технологиите, с които разполагаме, ноу-хауто ни”, обясни Калтенборн в интервю за formula1.com. „Ние го правим от доста време и именно в тази област инвеститорите видяха по-голям потенциал. Този бизнес не е зависим от позицията ни във Формула 1. Ние сме сред лидерите в аеродинамиката, симулации и софтуерното развитие. Силни сме и по отношение на 3D технологиите. Това може да се използва в други серии или дори в области извън света на автомобилния спорт. Вече сме част от пазара с определени неща.”

От Заубер потвърдиха, че Longbow Finance ще придобие тима през миналия месец. Това сложи край на месеци спекулации относно финансовото състояние на отбора, който този сезон се бореше да събере нужните средства, за да участва в F1 шампионата. Заплатите на хората в Хинвил се забавиха неколкократно.

Петер Заубер се оттегля от поста президент на групата Заубер вследствие присъединяването на Longbow Finance. Калтенборн запази позициите си като главен изпълнителен директор и шеф на отбора във Формула 1.