Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Катерам официално потвърди наемането на Лотерер за Спа

Катерам официално потвърди наемането на Лотерер за Спа

32
0
Андре Лотерер,Катерам

От екипа на Катерам обявиха официално, че Андре Лотерер ще замести Камуи Кобаяши в състезанието за Гран при на Белгия. В отбора смятат, че отбора ще имат полза от услугите на един опитен пилот и че германецът ще допринесе за подобряването на колата. Времето в Ардените също играе сериозна роля в избора на Лотерер, който е смятан за изключително опитен пилот на дъжд и при смесени условия. Кобаяши от своя страна ще кара в останалите състезания от сезона и остава част от отбора.

Роден в Германия, Лотерер и родителите му се местят в Белгия когато той е само на две години. Израства в близост до Нивелс, който е само на 150 км от Спа. В ранните години от кариерата си Лотерер записва успехи в германската и британската Формула 3. От 2000 г. прави тестове за Ягуар, като през 2002 г. е обявен за официален тест пилот на отбора.

В последствие той заминава за Япония, където се представя силно във Формула Нипон и японския Super GT, който печели през 2006 и 2009 г. Той прави своя дебют в състезания за издръжливост през 2009 г., като взима участие в 24-те часа на Льо Ман и 24-те часа на Нюрбургринг. Впечатляващото му представяне му осигурява място в заводския отбор на Ауди, с който печели легендарната надпревара във Франция през 2011, 2012 и 2014 г. През 2011 г. той печели и Формула Нипон.

„Разбира се, че съм радостен от възможността да карам във Формула 1, за което искам да благодаря на екипа на Катерам“, заяви Лотерер. „Готов съм за това предизвикателство и нямам търпение да се кача в колата. Ще трябва бързо да се адаптирам към условията, като отборът ще представи в Белгия множество нови решения, за които ще е нужно да прекараме максимално време на пистата, за да оптимизираме представянето на колата.

Радвам се, че ще имам възможност да карам на легендарно трасе като Спа, което е едно от любимите ми. То се намира близо до мястото, където израснах и това прави уикенда още по-специален за мен.“