Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица: Не сравнявайте времената ми с тези на Сироткин

Кубица: Не сравнявайте времената ми с тези на Сироткин

49
0

Резервният пилот на Уилямс Роберт Кубица призова медиите да не сравняват времената му с тези на Сергей Сироткин в каквито и да било сесии. Полякът не успя да се пребори за титулярното място с руския пилот в тима, въпреки че дълго време беше фаворит за позицията.

Вчера по време на втори ден от изпитанията на Каталуня Кубица кара следобед и постигна по-добро време с 0.3 сек от Сироткин, който беше зад волана сутринта. И двамата постигнаха времената си с гумите софт.

„Не трябва да сравнявате времената ми с тези на Сироткин, заяви Кубица в препълнения моторхоум на Уилямс, като към поляка имаше голям интерес от журналистите, от който той дори се изненада.

– Моята работа не е да постигам най-добри постижения за обиколка, а да развивам колата, да давам идеи и съвети как може да стане това. Видях, че някои вече са го направили, като гледат и по-добрите ми времена от тестовете в Абу Даби. Това не е правилно.”

Кубица заяви още, че е време да се спре с коментарите за неговите физически ограничения, тъй като те не му пречат да кара болида. „Винаги съм се чувствал комфортно в колата, а приказките, че не е така бяха само в медиите, каза Роберт. – Никога не съм криел моите ограничения и бях честен. Дори съжалявам, че съм го правил, тъй като те бяха преувеличавани.”

Полякът също така смята, че Формула 1 не се е променила много като цяло и продължава да бъде върха на моторните спортове. По отношение на колите обаче нещата са много различни във всяко едно отношение – гуми, двигатели, шасита. И той е трябвало да свикне бързо с тях заради ограниченото време.