Начало Други Кубица с подиум в Рено Спорт Трофи

Кубица с подиум в Рено Спорт Трофи

23
0

Роберт Кубица се качи на подиума в петия кръг от сериите за издръжливост Рено Спорт Трофи, който се проведе на пистата Спа-Франкоршмп в Белгия. В екипаж с Кристоф Хамън (Duqueine Engineering) полякът се класира трети в надпреварата, която бе спечелена от Фредрик Бломстед и Раул Оуенс (R-ace GP2). Втора позиция заеха Йероен и Питер Шотхорст (Equipe Verschuur).

На старта Фабиан Шилер поведе от полпозишън, но на трасето почти веднага излезе кола за сигурност заради инцидент с Андрес Мендес, Дидерик Сийтхоф и Денис Андерсен. Състезанието бе подновено в шестата обиколка. Ръководството на шампионата съобщи, че Мендес е бил освободен от болницата след прегледите. Сийтхоф трябваше да премине още няколко изследвания.

Шилер оглавяваше междинното класиране, следван от Бломстед и Мигел Рамос. Малко след това Маркус Палтала излезе начело, но получи наказание за неспазване ограничението на скоростта в питлейна. В крайна сметка Питер Шотхорст пресече пръв финала, но след прилагането на допълнителни санкции след финала победата бе за Бломстед/Оуенс.

„Беше много объркващо състезание”, призна Фредрик Бломстед. Оуенс допълни, че победата им бе неочаквана, тъй като не разполагаха с най-бързия автомобил. „Нямах представа, че има още наказания след финала. Това може да разконцентрира пилота, но отборът ни позволи да се фокусираме върху състезанието, за да постигнем постоянно представяне на трасето”, каза още Оуенс.

Кубица изрази задоволство от постижението си: „След близо шест години извън пистите е прекрасно да съм пак на подиума. Сериите все още са много нови за тима, но направените промени ни се отплатиха. Имах известни грижи в надпреварата, но направих хубаво изпреварване на Автобусната спирка. Можем да сме доволни от представянето си!”