Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кобаяши ще тестват Супер Формула в Япония

Кобаяши ще тестват Супер Формула в Япония

48
0
Камуи Кобаяши

Камуи Кобаяши ще тества Супер Формула в родината си Япония за Тойота Мотор Спортс през следващата седмица. Пилотът търси варианти за бъдещето си, след като вероятно няма да намери място във Формула 1.

Кобаяши се върна в Гран при за сезон 2014 г. като състезател на Катерам. Отборът обаче премина под ръководството на синдици след изпадането в търговска несъстоятелност на Катерам Карс и от тогава се търси купувач за тима. До момента няма информация за сделка, въпреки твърденията на синдика Финбар О’Конъл, че има сериозен интерес.

Супер Формула е топ шампионатът в Япония с едноместни състезателни автомобили, конструирани от Далара с двигатели на Тойота или Хонда. Кобаяши ще тества кола с мотор на Тойота по време на изпитанията за новаци на пистата Окаяма. Тренировките ще са на 10 и 11 декември.

– Не мога да потвърдя нищо за 2015 г., но съм щастлив, че ми бе дадена тази възможност. Чух, че SF14 е страхотен състезателен автомобил. Отдавна не съм тествал на японска писта, така че тези два дни със сигурност ще са огромно удоволствие – коментира Камуи.

Бившият пилот от F1 Казуки Накаджим спечели титлата в Супер Формула през 2014 г. В първенството участваха още Андре Лотерер и Люк Дювал, които освен това се състезават в световния шампионат за състезания за издръжливост (WEC).