Начало Автомобили Кросоувърът на Skoda се нарича Kodiaq

Кросоувърът на Skoda се нарича Kodiaq

179
0

Шкода Ауто обяви името на своя нов модел в продуктовата си гама. Кросоувърът  на Шкода ще се нарича Kodiaq /Кодиак/. Името е свързано с мечката Кодиак /Kodiak/, която живее на едноименния остров близо до южния бряг на Аляска. Начинът, по който е изписано името, произхожда от езика на местните хора–Alutiiq. С обявяването на името на Шкода Кодиак /Kodiaq/, Шкода стартира своята комуникационна кампания на своя пръв модел в SUV сегмента, чийто официален дебют предстои през втората част на годината.

Около 3500 мечки Кодиак живеят заедно с около 14,000 души на остров Кодиак – пленителна местност със суров климат, намираща се в близост до южното крайбрежие на Аляска (57°N 153°W). Местните жители Alutiiq /Алутиик/, наричат мечката „Так ука ’ак” /Taq uka ’aq/ – буквата „q“ в края е характерна за наименованията на животните. Чрез добавянето на буквата „q” в името на новия голям SUV модел на Шкода, чешкия автомобилен производител доказва своя респект към езика на местните жители и същевременно създава отличително наименование за своя нов модел.

Размерът, силата и близостта до природата са общите силни страни и характеристики  на мечката Kodiak и Skoda Kodiaq. Новият модел кросоувър на Шкода, с дължина 4.70 метра, може удобно да помести седем души и има отлични характеристики при движение на пътя и по офроуд терени. Скритата мощ на модела може да бъде разпозната и в дизайна на Шкода Кодиак /Kodiaq/ – нейния отличителено динамичен силует изразява издръжливост и стабилност.

Друг паралел между мечката Кодиак /Kodiak/ и новата ШКОДА Кодиак /Kodiaq/ е техния семеен дух. С височина до три метра и с тегло около 400 килограма, мъжките Кодиак /Kodiak/ мечки са едни от най-големите и силни видове мечки. Малко известен факт е, че те са дори по-големи от мечките гризли. В контраст с други видове, те живеят мирно и в общност. Някои мечки Кодиак дори споделят най-добрите места за улов на сьомга. По този начин тези интелигентни животни развиват “Simply Clever” отношения, точно както множеството практични решения в автомобилите с марката ШКОДА. 

„Открийте нови хоризонти” – е мотото, с което чешкият автомобилен производител ще стартира официалното представяне на ШКОДА Кодиак /Kodiaq/. Със своя новия модел, Шкода навлиза в най-бързо растящия автомобилен сегмент в световен мащаб. ШКОДА Кодиак /Kodiaq/ ще отбележи своят обществен дебют през втората половина на 2016 г., като пускането на модела в

SKODA преименува град Кодиак в Аляска за представянето на своя нов SUV модел. Вижте как: