Начало Moto News Кръчлоу: Това бяха най-прекрасният ден и най-хубавото чувство в кариерата ми

Кръчлоу: Това бяха най-прекрасният ден и най-хубавото чувство в кариерата ми

50
0

Кал Кръчлоу бе безкрайно щастлив, след като спечели първа победа в кариерата си в MotoGP и призна след финала, че от много дълго време чака този успех.

„Бях близо на няколко пъти – като на Заксенринг например, но няма по-велико чувство от победата”, заяви британецът. „Спечелихме сложно състезание, но аз направих най-добрия избор на гуми. Чувството наистина е най-прекрасното на света, защото предишният ден ми бе истински кошмар. Трябваше да се извиня на отбора си и на Хонда – по мотора нямаше нищо оцеляло след полет от близо два метра във въздуха. Само двигателят бе здрав, всичко останало бе напълно потрошено. Момчетата трябваше да се трудят наистина здраво, за да ми сглобят мотор и това е прекрасен начин да им се отплатя.”

30-годишният Кръчлоу е първият британец с успех в MotoGP след победата на Бари Шийн в Швеция през 1981 г. Той обясни още, че надпреварата му се видяла безкрайно дълга – особено при вида на подскачащия на питуола собственик на тима му LCR Хонда Лучо Чечинело.

„Ако можех да сваля ръка от дръжката, щях да му покажа среден пръст и да му кажа: „Прибери се в гаража, пий кафе или нещо друго”. Имах такова сцепление спрямо останалите, че карах спокойно”, допълни Кал. „35 години са изминали от последната победа на Бари Шийн. Да бъда споменат в едно и също изречение с него е нещо прекрасно. Хората първо ме питаха: „Какво чувстваш след победата”. За последно спечелих състезание преди шест години (в WSBK) и усещането тогава бе различно спрямо това сега. Най-голямата емоция, която съм изпитвал изобщо, бе при раждането на Уилоу (дъщеря му – б.а.) преди три седмици, но тези неща не могат да се сравняват. Това бяха най-прекрасният ден и най-хубавото чувство в състезателната ми кариера. Надявам се да се повторят.”

 

I have waited a long time for this and so has all the dedicated people I have worked with over the years. Thank you …

A photo posted by Cal Crutchlow (@calcrutchlow) on Aug 21, 2016 at 10:22am PDT