Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Клер Уилямс защити избора на Строл и Сироткин

Клер Уилямс защити избора на Строл и Сироткин

130
0
Клер Уилямс,Ланс Строл,Роберт Кубица,Сергей Сироткин

Заместник-шефът на екипа на Уилямс – Клер Уилямс, застана напълно зад решението на отбора да избере за титулярни пилоти Сергей Сироткин и Ланс Строл за 2018 г.

Според дъщерята на сър Франк Улиямс е напълно грешно да се смята, че определеният за резервен пилот Роберт Кубица е показал по-добри резултати от двамата по време на тестовете в Барселона.

Полякът записа по-добри времена от Сироткин и от Строл в предсезонните изпитания на Каталуня, като в единия случай бе с около 0.3 сек по-бърз, а в другия с 0.6 сек.

„Смятам, че тестовете бяха доста изтощителни не само заради тежките метеорологични условия в някои от дните, коментира Клер. – Имаше случаи, в които някой излизаше и можеше да направи обиколки с меките гуми при перфектни условия, а после другите пилоти да нямат същата възможност.

Понякога ние сами избирахме други настройки на колата, така че не винаги те са били оптималните. Затова считам, че е неправилно да се съди за пилотите по тези резултати, ако не се вземат под внимание всички детайли.“

Според Клер, за да се сравняват времената на пилотите от един и същи отбор на тестове, трябва да е ясна програмата, която инженерите са заложили, и да се отчетат метеорологичните условия, при които те поставят бързата си обиколка.