Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Катерам отрече информация за проблеми в тима, ще участва в Япония

Катерам отрече информация за проблеми в тима, ще участва в Япония

89
0
Катерам

Катерам ще участва в Гран при на Япония този уикенд, заявиха от отбора, след като стана ясно, че във фабриката на екипа са се появили съдия-изпълнители.

Според съобщението посещението на властите въобще не е свързано с Формула 1:

– Разпространяват се неоснователни и недоказани слухове за действия срещу 1MRT – лицензиант и собственик на Катерам F1. Вчера (1 октомври) доставчик на 1MRT заплаши да предприеме определени действия. Компанията не е собственост на 1MRT и няма влияние върху участието на отбора или носителя на лиценза му. Работата на екипа в Лийфийлд, въпреки всички слухове, продължава и състезателният тим се подготвя в Япония.

Ситуацията в Катерам е неясна, откакто Тони Фернандес продаде тима на консорциум от швейцарски и близкоизточни бизнесмени. Досега единствено бившият шеф на Испания Рейсинг и Форс Индия (в предишни варианти на отбора) Колин Колес работи от името на инвеститорите. Манфреди Равето, който стана началник на екипа след оттеглянето на Кристиян Алберс, заяви наскоро, че всички там имат за цел да осигурят участието на екипа и догодина във Формула 1, но това изглежда все по-несигурно. Камуи Кобаяши изрази недоволство от така създалата се ситуация – той научава състезание за състезание дали ще кара в поредния кръг от шампионата, след като в Белгия бе заменен буквално за ден от Андре Лотерер. Японецът ще участва в домашния си старт, но не е сигурен за останалите надпревари до края на сезона.