Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Как се правят спортни бетове на Формула 1?

Как се правят спортни бетове на Формула 1?

1192
0
Шарл Льоклер, Ферари
Шарл Льоклер, Ферари

Формула 1 е най-известният шампионат по моторни спортове. Състезанието е изпълнено с тръпка, адреналин и страст, които се пренасят и върху феновете му, а постоянната смяна на писти го прави още по-вълнуващо и космополитно.

В света на спортните залози най-разпространени са футболът и отборните спортове, но модерните букмейкъри предлагат много други дисциплини и активности, включително Формула 1. Създаването на F1 бет е по-лесно от всякога през онлайн платформите за залагания, където играчите могат да правят своите прогнози за шампионата при пилотите и при конструкторите през целия сезон.

Тазгодишният шампионат за Формула 1 се състои от 24 кръга, като първото състезание ще се проведе в началото на месец март в Бахрейн. През 2023 г. ни очаква и чисто нов рунд в списъка – Лас Вегас Гран При. Като цяло, календарът за годината се състои от стари добре познати писти в комбинация с нови модерни трасета. Всички предпоставки за един вълнуващ нов сезон са на лице, а това ще се отрази и на възможностите за залози и коефициентите.

Как работят залозите на Формула 1?

Залагането на Формула 1 не се различава от стандартните залози при други спортове. Макар и да няма голямо разнообразие от пазари, наличните опции за F1 бетове са напълно достатъчни. Обикновено те обхващат текущите рундове, като феновете могат да правят залози на живо по време на самите състезания, както и дългосрочните пазари за победител в шампионата, които изискват прогнозиране напред във времето. Както при повечето спортове, и тук почитателите предпочитат да се възползват от опциите за залог на живо, които се променят бързо, но носят повече тръпка и адреналин.

Залог за краен победител в шампионата

Най-популярният пазар за залози на F1 е този за краен победител в шампионата. Той е налице в продължение на целия състезателен сезон и може да предложи добри коефициенти, стига да сте запознати с цялостното представяне на пилотите. В момента, още дори преди откриването на официалния сезон, пазарите за победител в шампионата вече са отворени. Начело на класацията с най-нисък коефициент и съответно най-големи шансове за победа според феновете и букмейкърите, стоят Макс Верстапен, Люис Хамилтън и Шарл Льоклер (към 07.01.2023). При конструкторите от своя страна водят Red Bull Racing, Mercedes и Ferrari.

Залог по-напред в класирането

Този вид залог също е популярен сред любителите на Формула 1, тъй като им дава възможността пряко да противопоставят двама пилоти и да изберат кой от тях ще се класира по-напред. Този пазар може да бъде достъпен както за Гран При така и за крайния шампионат при дългосрочните видове залози. Така вместо да залагат на краен победител, феновете могат да се възползват от един по-различен вид залог, а в някои случаи и от по-добри коефициенти.

Какво да очакваме от сезон 2023?

През изминалия сезон 2022 пилотът на Red Bull Макс Верстапен спечели втората си поредна титла, затвърждавайки позицията си на нов лидер срещу непоклатимия до този момент Хамилтън. Тимът на Верстапен е решен да запише хеттрик през 2023 г. като обещава значителни подобрения както от техническа страна, така и от гледна точка на психологическата подготовка на пилота. По думите на главния инженер в отбора на Ред Бул Рейсинг Пол Монахан „той ще се разрови в себе си и ще помисли какво би могъл да направи по-добре за сезона, а от нас зависи да му осигурим колата, с която да демонстрира тези умения.”.

За Люис Хамилтън изминалият сезон ще остане в историята като най-лошият за цялата му кариера във Формула 1 от 2007 г. насам. Той не успя да спечели нито един Grand Prix за 2022. Все пак от Mercedes са решени да покажат на какво са способни и да върнат Хамилтън обратно в играта. Ако сезонът се окаже успешен за британеца, това ще бъде неговата рекордна осма победа и освен собственото си постижение от 7 титли, той ще подобри и резултата на легендарния Михаел Шумахер.