Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Как трябва да се държи Верстапен? Хамилтън: Като световен шампион. Не като...

Как трябва да се държи Верстапен? Хамилтън: Като световен шампион. Не като миналия уикенд

5631
0
Макс Верстапен, Люис Хамилтън
Макс Верстапен и Люис Хамилтън; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен трябва да се държи като световен шампион, а поведението му миналия уикенд в Унгария не бе такова, заяви Люис Хамилтън. Пилотът на Мерцедес бе попитан в навечерието на уикенда за Гран при на Белгия как Верстапен би трябвало да работи през сезона, когато напрежението върху Ред Бул е силно увеличено.

„Трябва да си лидер на отбора, член на екипа“, отговори Хамилтън.

„Може би не лидер в смисъл на водач, но винаги трябва да помниш, че си съотборник с много хора. Трябва да действаш като световен шампион“, допълни седемкратният световен шампион.

На допълнителен въпрос какво означава да се държи като световен шампион Хамилтън отговори: „Не като миналия уикенд.“

Пилотът на Мерцедес отбеляза също така, че е бил изненадан от бележката на стюардите, че той е можел да направи повече, за да предотврати удара си с Верстапен.

„Бях наистина, наистина изненадан. Аз заявих, че е състезателен инцидент и продължавам нататък. Но трябва да се има предвид, че едната кола беше контролирана, а другата – не. Очевидно е, че когато блокираш колелата, то не контролираш автомобила. Ако погледнете повторенията, то аз съм много далеч от връхната точка на кривата, тоест съм оставил голямо пространство вдясно. Не знам кой е писал решението (на стюардите за инцидента), но ще попитам за това, когато говоря с тях в някакъв момент“, каза Хамилтън.

Верстапен води в генералното класиране на световния шампионат на Формула 1 за 2024 г. с аванс от 76 точки спрямо Ландо Норис преди надпреварата в Белгия. Според Хамилтън подобна разлика не е непреодолима

„Не съм се борил за титла от известно време, но мисля, че веднъж бях някъде на 40 точки или нещо подобно назад. 70 е голямо число, когато се състезаваш срещу болид с близо 100% успеваемост. Като цяло те (Ред Бул – б.р.) са отбор, който се представя на много, много високо ниво. Разликата не е непреодолима, но това би било огромно предизвикателство и задача. Но абсолютно не е невъзможно да се постигне“, каза още Хамилтън.