Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Какво правят в Хаас със спестените от катастрофи на Мик Шумахер пари?...

Какво правят в Хаас със спестените от катастрофи на Мик Шумахер пари? Щайнер: Всичко отива директно за заплатата ми!

7552
0
Мик Шумахер
снимка: Антонио Стоянов

Въпросът за отношението на Гюнтер Щайнер към Мик Шумахер продължава да се обсъжда в падока на Формула 1 повече от половин година, след като пилотът вече не е част от екипа на Хаас. Ралф Шумахер неколкократно заяви, че ако брат му Михаел бе редом със сина си, то шефът на американския тим щял да се държи различно с Мик. Тото Волф изказа подобно мнение. Въпреки това ръководителят на Мерцедес, където Мик Шумахер понастоящем е резервен пилот, не е оптимист относно връщането на младежа на стартовата решетка като титуляр. А на Щайнер продължават да му задават въпроси относно сина на седемкратния световен шампион. По време на интервю за немския вестник Билд той бе попитан какво прави с парите, спестени заради това, че Мик вече не разрушава болидите на Хаас.

„Всичко отива директно за заплатата ми!“, засмя се Щайнер

„Сега сериозно – влагаме средствата в развитие. Едно изявление, направено в Маями, бе изтълкувано превратно, защото директният му превод на немски звучи твърде рязко и грубо. Не съжалявам за казаното, но бих се изразил по различен начин. Не бих променил обаче стила си на управление на отбора. За това Мик никога не е водил разговор с мен.“

„Недоволството на разни хора не ме притеснява. Вадя си собствените заключения и си върша работата както смятам за добре. Няма как всички да те обичат. На английски има един израз, който гласи „ако жегата не ти понася, не стой в кухнята“. При нас е същото, просто жегата идва от другаде. Някои хора се опитват да са перфектни под напрежение. Аз не го правя, защото знам, че не съм съвършен“, продължи Щайнер.

„Що се отнася до Мик, почти не го виждам. Казваме си здрасти в падока и всеки си продължава по пътя. Лично аз нямам проблем с момчето. Взаимоотношенията ни бяха изкарани по-лоши, отколкото бяха.“

„Да, не бяха фантастични, но със сигурност не и толкова ужасни. Определено ще говоря с него при възникнала възможност. В падока на пистата обаче не е мястото за това. Подобни разговори се водят, когато има време или като засечеш някого на летището“, каза още Щайнер.

В петъчните свободни тренировки на пистата Каталуния Нико Хюлкенберг, който бе взет на мястото на Мик Шумахер, завърши трети. Щайнер обаче каза, че колкото и добре да изглежда това класиране, ситуацията в квалификацията ще е различна.