Начало Избрани Волф: Ако Михаел беше заедно със сина си по време на престоя...

Волф: Ако Михаел беше заедно със сина си по време на престоя му в Хаас, Щайнер нямаше да посмее да се отнася така с Мик

6747
0
Мик Шумахер, Тото Волф
Мик Шумахер и Тото Волф; снимка: Мерцедес

Тото Волф изказа мнението си за престоя на Мик Шумахер в Хаас. Шефът на Мерцедес е категоричен, че Гюнтер Щайнер не би отнасял по такъв ужасен начин с младия германец ако той е бил заедно със своя баща Михаел Шумахер.

Шумахер прекара две тежки години в Хаас. 24-годишният състезател така и не успя да разкрие пълния си потенциал в американския отбор. Това в крайна сметка бе една от причините той да бъде освободен от тима в края на миналата година. На негово място Хаас привлече опитния му сънародник Нико Хюлкенберг.

Шумахер-младши претърпя две тежки катастрофи в началото на сезон 2022. Първо той разруши своя болид в квалификацията в Джеда. Два месеца по-късно германецът претърпя тежък инцидент на уличната писта в Монако, при който разполови своя болид. Тежи два инцидента струваха скъпо на американския екип, който тъкмо бе останал без титулярен спонсор

24-годишният състезател успя да подобри представянето си през втората половина на 2022 г. За съжаление това не бе достатъчно, за да може той да запази мястото си в отбора на Джийн Хаас.

Малко след като напусна Хаас, Шумахер прекрати взаимоотношенията си с Ферари и се присъедини към Мерцедес. Там той ще бъде в ролята на трети пилот и ще присъства на всички стартове от тазгодишната кампания.

Волф наскоро заяви, че ако Мик е бил заедно със своя баща Михаел, то шефът на Хаас едва ли е щял да посмее да се отнася така с младия германец. Австриецът не бе първият човек, който казва нещо такова. В средата на миналия месец Ралф Шумахер също се изказа по тази тема. Бившият пилот от F1 бе категоричен, че Щайнер е щял да бъде по-сдържан в изказванията по адрес на неговия племенник ако Михаел е бил в падока.

„Мога само да кажа, че родителите му не са направили нищо лошо след като се решили да го отгледат по такъв начин“, каза Волф в интервю пред Роже Беноа от швейцарския вестник Blick.

„Ако Михаел беше заедно със сина си по време на престоя му в Хаас, Щайнер нямаше да посмее да се отнася така с Мик“, добави шефът на Мерцедес.

Волф също така потвърди, че Шумахер ще бъде първи избор на Мерцедес ако се наложи да замести Люис Хамилтън или Джордж Ръсел.

„Ако някой от нашите пилоти се зарази с ковид или се контузи, то Мик ще бъде в Мерцедес-а! С това слагам точка на тази дискусия“, заяви шефът на Мерцедес.

Волф също така разкри, че Мерцедес се опитва да състави тестова програма за Шумахер с един от по-старите си автомобили.

„Опитваме се да подготвим стар автомобил за него възможно най-скоро.“