Начало MotoGP News Кал Кръчлоу ще замести Франко Морбидели в следващите три състезания

Кал Кръчлоу ще замести Франко Морбидели в следващите три състезания

342
0
Кал Кръчлоу
Кал Кръчлоу, снимка Ямаха
Трикратният победител в MotoGP Кал Кръчлоу ще направи завръщане в шампионата. Британецът ще замести контузения Франко Морбидели в тима на Ямаха SRT през следващите три старта.

Морбидели претърпя операция на коляното малко преди надпреварата в Нидерландия. Това бе предизвикано от усложнение на предишна травма, получена по време на тренировка. Според очакванията Франко ще се завърне най-рано в уикенда за Гран при на Арагон.

Отборът на Ямаха SRT потвърди официално, че тест пилотът на марката Кал Кръчлоу ще вземе участие в двете надпревари в Австрия и тази във Великобритания.

„Страхотно е отново да съм пилот на Ямаха. С нетърпение очаквам да дебютирам с екипа на Ямаха SRT. За съжаление не се завръщам при много добри обстоятелства. Пожелавам на Франко бързо възстановяване и да се завърне още по-гладен за успехи. Той бе фантастичен през последните две години и вярвам, че ще бъде в битката за челните места“, сподели Кръчлоу.

„Не съм си поставил конкретни цели в тези състезания. Най-важното ще бъде да събера възможно повече инфорамация, която отбора да използва. Надявам се да спечеля възможно повече точки“, каза Кал Кръчлоу.

Британецът участва в шампионата от сезон 2011 и прекрати своята активна състезателна кариера в края на миналия сезон. Бил е част от отборите на Tech 3 Ямаха, Дукати и LCR Хонда. През този период той спечели 3 победи и 19 подиума. Освен него, в Гран при на Щирия ще видим и Дани Педроса, който ще дебютира с мотор на КТМ.