Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Календарът за 2012 г. одобрен без промени въпреки съмненията относно САЩ и...

Календарът за 2012 г. одобрен без промени въпреки съмненията относно САЩ и Бахрейн

32
0
Формула 1

Календарът на Формула 1 за 2012 г. бе утвърден днес от Световния съвет за автомобилен спорт на ФИА без промени спрямо последната си версия, въпреки продължаващите съмнения относно провеждането на стартовете в САЩ (до Остин, Тексас) и Бахрейн. Така за следващия сезон надпреварите остават 20, като първата ще е в Австралия на 18 март, а последната е планирана за 25 ноември в Бразилия.

Не е ясно какво се случва в момента със състезанието в САЩ. Бърни Екълстоун бе дал срок до вчера на хората от пистата до Остин да оправят финансовите проблеми и да платят домакинската такса за догодина.

В Бахрейн пък политическата обстановка все още е неспокойна и новините от там не са обнадеждаващи за провеждането на старт. Световният съвет обаче остави и тази надпревара в календара. Тази година състезанието там бе отменено, след това пренасрочено за 30 октомври, но след протести отпадна окончателно от листа.