Начало Планинско изкачване Камбуров: Адаптирах се бързо към условията

Камбуров: Адаптирах се бързо към условията

324
0
Пламен Камбуров
Пламен Камбуров, снимка: Lap.bg

Пламен Камбуров, който спечели втория кръг от националния шампионат по планинско изкачване Гоце Делчев, заяви, че ключова за успеха му е била бързата адаптация към трудните условия. И трите състезателни манша се проведоха на мокро, като трасето се променяше като сцепление в зависимост от дъжда.

„Състезанието премина при тежки метеорологични условия, коментира Камбуров. – Успяхме да направим много добри настройки на автомобила. А аз се адаптирах бързо към така създалата се ситуация и завърших първи в надпреварата. Във всеки отделен манш времената се променяха.

Причината за това бе, че трасето бе с различно ниво на сцепление, мокро и т.н. Радвам се, че имаше сериозна конкуренция, тъй като в такива условия се демонстрира класата на различните пилоти.“

Пилотът отбеляза специално, че организацията на планинско Гоце Делчев е била добра.

Този старт бе втори за Камбуров с Skoda Fabia. Още на Мемориал Валерий Великов в Шумен той заяви, че автомобилът е със сериозен потенциал, но са необходими повече километри, за да подобри резултатите си, което се случи още във втори кръг от първенството.

Сега му предстои дискусия с тима и рекламодателите, за да реши с коя кола ще продължи да се състезава. „Ще вземем решение дали ще продължа да карам с този автомобил или отборът ще прецени дали Mitsubishi-то ще е достатъчно конкурентно”, обясни още двукратният шампион на затворен маршрут.