Начало BG спорт Камбуров доволен от първия си състезателен уикенд в планинския шампионат

Камбуров доволен от първия си състезателен уикенд в планинския шампионат

587
0
Пламен Камбуров
Пламен Камбуров, снимка: Lap.bg

Пламен Камбуров заяви, че е доволен от първия си състезателен уикенд в българския национален шампионат по планинско изкачване за 2019 г. Той завърши трети в класа си (Категория 3 за автомобили от 3500 до 6500 куб. см) на Мемориал Валерий Великов в Шумен. Освен това Камбуров е пети в генералното класиране.

И в тренировките, и в състезателните маншове Камбуров постигна добра скорост и постоянно подобряваше времената си. На представянето му обаче се отрази фактът, че това бе първото му състезание с нов автомобил – Skoda Fabia. Колата бе наета от чешкия отбор, който е сред лидерите в европейския планински шампионат.

„Доволен съм от представянето си този уикенд. Бях с нов автомобил, който е доста различен. Колата има сериозен потенциал. Но явно изисква повече километри да се изминат, за да се получи желаният резултат”, заяви двукратният шампион на затворен маршрут.

„Ще направя тестове с Mitsubishi-то и след това ще преценя дали ще бъде достатъчно добре подготвено за планинския шампионат”, допълни той.

Камбуров смята, че ще стигне до решение с кой от двата автомобила ще продължи да се състезава до десетина дни. През миналия сезон той караше Mitsubishi Lancer Evo IX в шампионата на затворен маршрут. За 2019 г. обаче реши да участва в първенството по планинско изкачване, чийто следващ кръг Гоце Делчев e планиран за 4-5 май.