Начало Други Камбуров спечели писта Стара Загора, Влъчков и Ерменков №1 в Туринг и...

Камбуров спечели писта Стара Загора, Влъчков и Ерменков №1 в Туринг и Спорт

127
0

Пламен Камбуров с Мицубиши Лансър Ево 9 спечели писта Стара Загора 3-и кръг от националния шампионат на Затворен маршрут. Пилотът на Автотранс стартира от първа позиция и успя да запази лидерството, въпреки мощните атаки на Илия Царски (Автоцар, Мицубиши Лансър Ево 9 ) и Константин Маршавелов (КА2 Рейсинг, Мицубиши Лансър Ево 10).

Състезанието бе прекъснато след 3 обиколки заради инцидент на Александър Кръстев с Мицубиши Лансър Ево 9, който се завъртя и се удари в мантинелите на първия завой. При рестарта, който дойде зад кола за сигурност, поведе Камбуров, а Царски успя да мине пред Маршавелов с агресивна маневра от външната страна на първия завой.

След това и двамата притиснаха Камбуров, който обаче се защитаваше добре и не допусна да бъде изпреварен. Две обиколки преди края Царски се удари с Косьо също на завой 1 и надпреварата приключи за него. Карираният флаг бе развят по-рано и така спечели Камбуров, пред Маршавелов. Трети се нареди Явор Карастоянов с БМВ М3.

„Доволен съм от състезанието, в крайна сметка карам стратегически, тъй като сме напред с точките в шампионата. Получи се добро състезание, защото имаше и доста силна конкуренция, разбира се, като изключим контакта с Илия“, сподели Маршавелов след състезанието.

В серия Туринг надпреварата спечели миналогодишният шампион Иван Влъчков с Хонда Сивик. Той завърши с 16.406 сек аванс пред втория Стефан Панчугов след 12 направени обиколи. Трети се класира Красен Василев с Рено Клио. Вторият в решетката Станислав Паришков с Опел Кадет катастрофира още в загряващата обиколка и не можа да стартира (на последната снимка).

Победата за Иван обаче не дойде лесно. В последните обиколки моторът на колата започна да прекъсва и Влъчков трябваше да намали значително темпото и да пази техниката. Той се справи с това, като се възползва от натрупания голям аванс в хода на състезанието.

В серия Спорт победата грабна стартиралият от първа позиция Ерменко Ерменков със Ситроен Саксо, следван от 16.641 сек от Искрен Веселинов с Хонда Сивик. Трети се нареди Симеон Симеонов също с Хонда Сивик.

Преди официалните състезания, пилотите от Eneos Cup направиха своя първи старт на градско трасе, макар и само в демонстрационна надпревара. Проектът на пловдивския клуб KA-2 Рейсинг Тийм и Омникар България ще стане официално част от българския шампионат през следващата година, като те ще имат отделен клас. В шампионата Eneos Cup са включени 8 напълно еднакви автомобила Audi A4. Автомобилите са с 1.8 литрови турбо двигатели, а приблизителната им мощност е 190 к.с.